Tüp Bebek Tedavisi Bahçeşehir – Op.Dr.Öznur Dündar Akın

Tüp Bebek Tedavisi Bahçeşehir

İnsanoğlunun soyunu devam ettirebilmesi için daima olarak üremesi gerekir. Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin de üremesi için bir dizi faktörün birleşmesi ve uyum içerisinde “döllenmeyi” gerçekleştirmesi gerekmektedir. Düzenli ve korunmasız ilişkiye giren çoğu çiftin “ilk aylarda” gebelik müjdesini alabilirken çoğu çiftin 1 seneyi aşan birlikteliklerinde“ gebelik müjdesi” bir türlü gelmeyebilir. Ancak, gelişen teknoloji ile birlikte “çocuk sahibi “ olmak artık hiçte zor değil.

Örneğin, tüp bebek tedavisi ise; hormonal, genetik ve jinekolojik problemler başta olmak üzere infertiliteye sebep olan tüm faktörler, “dış “ ortamda elenebilir ve gebelik için uygun ortam yaratılabilir. Bahçeşehir başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinde hizmet veren tüp bebek merkezleri ve doktorları ise tüp bebek tedavisini uygulamak ve çiftlerin bebek sahibi olması için çalışmaktadır.

Tüp Bebek Tedavisi Hangi Durumlarda Yapılır? Kimlere Tüp Bebek Tedavisi Uygulanır?

  • Fallop tüplerinde tıkanıklıkta,
  • Yumurtlama bozukluklularının varlığında
  • Düşük yumurta rezervi olgusunda
  • Kadının ileri yaşta olmasına bağlı olarak “düşük gebelik ihtimali” vakalarında
  • İleri derecedeki polistik over sendromu varlığında
  • Başarısız aşılama uygulamalarında
  • Sperm sayısı ve kaliteli bozukluğunda
  • Endometriozis hastalarında ve endometriomaların varlığında
  • Açıklanamayan infertilite vakalarında
  • İmmunolojik problemlerde
  • Genetik araştırma gerektiren aile öyküsünde de tüp bebek tedavisi yapılabilir.

Tüp Bebek Tedavisi Aşamaları Nelerdir?

  • İlk Görüşme

Her iki çiftinde gerçekten tüp bebek için uygun olup olmadığını değerlendirildiği aşama, ilk görüşme aşamasıdır. Tüp bebek yapılmasına gerek var mı sorusuna yanıt aranır ve belirlenmesi için çiftler, değerlendirilmeye alınır.

Gebelik öncesi danışmanlık, tedavi başarı oranları hakkında bilgilendirme ve risklerin belirlenmesi gibi birçok aşamadan sonra ise tedavi planı belirlenir.

  • Yumurtalıkların Uyarılması

Ultrason ile rahim ve yumurtalıkların normal olup olmadığına, adetin 2.yada 3.günü bakılır. Rahim duvarında kalınlaşma, kist gibi durumların varlığında ise tedavi, yeniden şekillendirilir. Ultrason sonucu normal ise “yumurta geliştirici iğne” tedavisine başlanır.

Kanda östrodiol düzeylerine ve ultrason incelemelerine 2-3 gün aralıklarla devam edilir ve yumurta gelişimi izlenir. Yumurtaların belirli büyüklüğe yada olgunluğa oluşmasından sonra ise “yumurtaları çatlatmak” amacıyla iğne yapılır.

  • Yumurta Toplama Prosedürü

Kadınların ağrı eşiği farklı olabileceği için yumurta toplama prosedürü “sedasyon anestezisi” alınarak yapılabilir. Yumurta çatlatma iğnesinden 35 saat sonra yapılması uygun olan yumurta toplama prosedüründe, vajinal ultrasondan faydalanılır.

  • Yumurtaların Döllenmesi (Fertilizasyon)

Yumurta toplama işleminde toplanan yumurtalar, özel bir işlemden geçirilir ve laboratuvar ortamında “sperm” ile döllendirilir. Sperm ile yumurtanın döllenmesi sonucunda oluşan embriyonun gelişimi ise embriyologlar tarafından devamlı takip edilir. Kaliteli embriyoların seçilmesi sonrasında ise “ana rahmine transfer” işlemi için embriyolar hazır hale getirilir.

  • Embriyo Transferi

Vajen ve rahim ağzının özel solüsyonlarla temizlendiği bu aşamada artık embriyo, ana rahmine bırakılacaktır. Yumuşak bir kateter yardımı ile embriyo; abdominal ultrason ile rahim içine yerleştirilir. Embriyoların gelişmesi ve rahme tutunması içinse bir süre beklenir ve 12 gün sonra “kanda gebelik testi” ile sonuçlara bakılır.

Bahçeşehir Tüp Bebek Tedavisi Fiyatları 2024

Bahçeşehir ’da tüp bebek tedavisi yaptırmak istiyorsanız Op. Dr. Öznur Dündar Akın ile görüşebilir ve 2023 tüp bebek tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgiyi alabilirsiniz. Hekimden hekime hastaneden hastaneye farklılık gösteren tüp bebek fiyatları hakkında “en iyi fiyatı” Öznur Dündar Akın’den almak için bizleri arayın!

Randevu Alın!
Bize Ulaşın
Yol Tarifi