TOT Ameliyatı İstanbul

    Kişinin kontrolü dışında meydana gelen ve kişiyi, sosyal veya hijyenik açıdan oldukça rahatsız eden idrar kaçırma problemi, üriner inkontinans olarak bilinmektedir. Kadınlarda başta zor doğum yapmak, iri bebek, rahîm ameliyatları gibi birçok sebepten ötürü meydana gelebilen idrar kaçırma şikâyeti, o bölgedeki “bağ dokuların ve kasların” zayıflaması sonucunda oluşur. Op. Dr. Öznur Dündar Akın tarafından gerçekleştirilen TOT ameliyatı da, idrar kaçırmaya çözüm sunan bir ameliyat çeşididir.

    Tot (Trans Obturator Tape) Sling – Askı Ameliyatı Nedir?

    Spinal anestezi ya da sedasyon altında yapılabilen TOT ameliyatı; stres tipi idrar kaçırma şikâyetine “kesin “ çözüm sunabilen bir ameliyattır. Günlük cerrahi işlemler altında değerlendirilebilen TOT ameliyatı için “hastanede” yatılması mecburi değildir. Ancak, doktorun öngörmesi halinde 1 gece hastanede kalmanız olağan bir durumdur.

    Tot (Trans Obturator Tape) Ameliyatı Nasıl Yapılır? Ne Kadar Sürer?

    Mesane etrafındaki zayıflamış dokuların güçlendirilmesi prensibine dayanan TOT ameliyatı, idrar kaçırmayı engellemek için yapılır. Bağ dokularının ve kasların güçlendirilmesinin amaçlandığı TOT ameliyatında, sentetik yapıda bir destek şeridi kullanılır. Her iki bacağın iç tarafından ve mesanenin etrafından geçirilen bu sentetik şeridi vücudun kabul etmemesi gibi bir durum olmamaktadır.

    Vajende yer alan idrar çıkış yerinin 1 cm aşağısına atılan bir kesi ile yapılan TOT ameliyatı, 15-20 dakika kadar sürer. TOT ameliyatı sonrasında ise dikiş alınmasına gerek yoktur, zira kendinden eriyen dikişlerle ameliyat yeri dikilmektedir.

    TOT ameliyatı sonrasında iyileşme ise hemen gerçekleşir.

    Tot Ameliyatı Hakkında Sık Sorulan Soruların Yanıtları

    TOT (Trans Obturator Tape) Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

    • Pelvik ağrı
    • Cinsel ilişkide ağrı
    • İdrar torbası yaralanması
    • İşeme disfonksiyonu
    • Damar yaralanması
    • Vajinal yama erezyonu gibi çeşitli riskleri bulunan TOT ameliyatını tecrübeli doktorlar yaptığı zaman “risk yok “ denecek kadar aza iner.

    Hamilelikte Tot (Trans Obturator Tape) Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    TOT ameliyatı, hamile kişiler için uygun bir ameliyat değildir. Bu nedenle, doğum yaptıktan sonra TOT ameliyatı düşünülmelidir. Eğer ki ameliyat sonrasında hamile kalınır ise “kadın doğum doktoru” risk görmez ise normal doğum yapılabilir.

    TOT (Trans Obturator Tape) Ameliyatı Başarı Oranı Nedir?

    İdrar kaçırma şikâyeti için yapılan TOT ameliyatının başarısı %62-81 arasında değişiklik gösterebilir.

    TOT (Trans Obturator Tape) Ameliyatı Ardından Hastanın Dikkat Etmesi Gereken Konular Nelerdir?

    Her ameliyatta olduğu gibi enfeksiyon, TOT ameliyatı sonrasında da görülebilir. Bu nedenle, TOT ameliyatı sonrasında kişisel hijyene dikkat edilmeli ve doktorun vereceği ilaçlar önerildiği şekilde kullanılmalıdır.

    Ağır kaldırma, kabız olma gibi durumlarda TOT ameliyatı sonrasında problemlere neden olabilir. Bu nedenle, karın içi basınç artışına yol açan durumlara “bir süre” dikkat etmek gerekir.

    Tot (Trans Obturator Tape) Ameliyatı Sonrası Banyo Ne Zaman Ve Nasıl Yapılır?

    TOT (Trans Obturator Tape) Ameliyatı sonrası duş almak için 1-2 gün beklenmesi uygundur. Vajinal duş alışkanlığına ise TOT ameliyatı sonrasında “bir süre” ara vermek gerekir.

    TOT (Trans Obturator Tape) Ameliyatı Sonrası Cinsel İlişkiye Ne Zaman Girilir?

    Vajina yoluyla yapılan TOT ameliyatı sonrasında “vajina” kendini yeniler. Bu nedenle, 1.5 ay gibi bir süre boyunca cinsel ilişkiye girmek “enfeksiyon ve hastalık” açısından risk taşır.

    TOT (Trans Obturator Tape) Ameliyatı Ücretleri Ortalama Ne Kadar?

    Rahîm sarkması, idrar torbası sarkması ve idrar kaçırması alanında uzmanlaşan Op. Dr. Öznur Dündar Akın tarafından gerçekleştirilen TOT ameliyatının fiyatı 2024 hakkında en detaylı bilgiyi telefon numaralarımızdan bizlere ulaşarak öğrenebilirsiniz.

    Randevu Alın!
    Bize Ulaşın
    Yol Tarifi