Kapalı Rahim Ameliyatı – Op.Dr.Öznur Dündar Akın

Kapalı Rahim Ameliyatı İstanbul

Rahim iç duvarına etki etmeyen, kanama yapmayan ve büyümeyen miyom ya da yumurtalık kistleri, yakınmalara sebep olmuyor ise cerrahiyle tedavilerine gerek yoktur. Ancak; rahîm sarkması, endometriozis, adenomiyozis, jinekolojik kanserler yâda sebebi tespit edilemeyen anormal kanamaların varlığında rahmin alınması en iyi seçenek olabilir. Özellikle, rahîm kaynaklı patolojilerin rahmin alınmasını gerektirdiği durumlarda cerrahi girişimlere ihtiyaç duyulur.

Kapalı Laparoskopik Histerektomi Operasyonu

Histerektomi adı verilen rahmin alınması ameliyatı, açık ameliyat yâda laparoskopi tekniği ile yapılmaktadır. Rahmin alınmasını gerektiren durumlarda ise açık yâda kapalı ameliyat; hastanın mevcut sağlık durumuna ve rahminin boyutuna göre değişiklik göstermektedir. Ancak, günümüzde laparoskopi tekniği ile yapılan histerektomi operasyonları, gerek estetik kaygı gerekse de hızlı iyileşme süresi açısından sıkça tercih edilmektedir.

1 ila 1,5 saatte tamamlanan laparoskopik histerektomi ameliyatı sonrasında hasta, herhangi bir problem yok ise ertesi gün taburcu edilir.

Kapalı Rahîm Ameliyatı Nasıl Uygulanır?

Rahmin alınmasına karar verildikten sonra, tahliller ve testler ışığında ameliyatın yapılması planlanır. Ameliyat öncesinde genel anestezi alımına dair herhangi bir engel yok ise hasta anestezi uygulanmak üzere ameliyathaneye götürülür. Derin bir uykuya dalan hastanın göbek deliği ve kasık bölgesi çevresine ortalama 1 santimlik küçük kesiler atılır ve batına operasyonu görüntülemek adına kamera gönderilir. Karın ve kasık bölgesine atılan kesilere yerleştirilen özel cihazlar ile rahîm alınır ve vajenden dışarı çıkarılır. Eğer, rahmin alınmasının yanı sıra yumurtalık kistlerinin, tüplerin yâda yumurtalıkların alınması planlanıyor ise aynı ameliyatta, bu işlemlerin hepsi yapılabilir.

Son derece küçük olan kesiler sebebiyle hem ağrı minimum derecede olacak hem de hastanın iyileşmesi, açık ameliyata nazaran çok daha kısa sürecektir.

Kapalı Rahîm Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Rahmin alınması için yapılan açık yâda kapalı yöntem ameliyatlarının süreleri, aşağı yukarı benzerlik göstermektedir. Hastanın sağlık durumuna ve rahmin yapısı baz alındığında ise bu süreler uzayabileceği gibi kısaladabilir.

Karın içi yapışıklıklar başta olmak üzere rahîmdeki patolojinin türü ve rahmin boyutu, kapalı rahîm ameliyatının süresinde değişikliklere sebebiyet verebilmektedir.

Kapalı Rahîm Operasyonu  Total Laparoskopik Histerektomi Ameliyatı Sonrası Neler Yapılır?

Laparoskopik histerektomi ameliyatı sonrasında doktorunuz yapmanız ya da yapmamanız gereken her şeyi detaylı bir şekilde size aktaracaktır. Histerektomi ameliyatı sonrasında dikkat edilmesi gerekenler ise aşağıda detaylı olarak izah edilmektedir.

  • Kapalı rahîm ameliyatı sonrasında banyo yapmak isterseniz 2 gün beklemeniz uygun olacaktır. 40 gün boyunca küvete, havuza yâda denize girmekte önerilmemektedir.
  • 10 gün içinde kendiliğinden eriyen dikişler için tekrar kontrole gitmenize gerek yoktur.
  • 1-2 hafta boyunca lekelenmelerin olması normaldir. Ancak, ağrılı ve yoğun kanamaların varlığında doktorunuza muayene olmayı ihmal etmemelisiniz.
  • Ağrı kesici, demir preparatı ve antibiyotikleri aksatmamalı, doktorun önerdiği şekilde kullanmalısınız.

İstanbul Kapalı Rahim Ameliyatı Fiyatları

Op. Dr. Öznur Dündar Akın tarafından İstanbul ‘da gerçekleştirilen laparoskopik histerektomi ile ilgili tüm konularda dilediğiniz zaman bizi arayabilir, bilgi talebinde bulunabilirsiniz. Kapalı rahîm ameliyatı ücreti ise doktora, hastaneye ve yapılacak diğer işlemlere göre değişiklik göstereceği için net bilgiyi ön muayene esnasında doktordan almanız en doğru seçenek olacaktır.

Randevu Alın!
Bize Ulaşın
Yol Tarifi