Embriyo Dondurma İstanbul

    Tüp bebek uygulamaları, günümüzde “çocuğu olmayan” yâda “bebek sahibi olma konusunda engeller” yaşayan kişilere yapılmaktadır. Çeşitli amaçlar için yapılabilen tüp bebek uygulamalarında “embriyo dondurma” işlemi de yapılabilmektedir. Gelecekte “tekrar gebelik” planlandığında “hazır halde olan kaliteli embriyoların” anne rahmine yerleştirilmesi kolaylığını sunan embriyo dondurma, çeşitli gerekçelerle de yapılabilmektedir.

    Embriyo Dondurma Nedir?

    Yumurtanın sperm hücresi ile döllenmesi sonucunda oluşan embriyolar, laboratuvar koşullarında anne adayına transfer edilir ve gebelik elde edilir. Tüp bebek tedavilerinde “en heyecanlı aşama” ise embriyoların, anne rahmine transfer edilmesi aşamasıdır. Kaliteli embriyoların anne rahmine yerleştirilmesi esnasında ise “fazla embriyolar” boşa gitmemekte, yine laboratuvar ortamında saklanmaktadır. Taze transfer ile gebe kalınmadığında ise “dondurulan bu embriyolar” ile tekrar gebelik elde edilmeye çalışılabilir.

    Embriyo Dondurma Hangi Amaçlar İçin Kullanılabilir?

    Tüp bebek tedavisi gören ancak “karnında sıvı biriken, rahim zarı transfere uygun olmayan yâda son dakika görülen rahim polipleri” kadınlar, “gebelik için uygun olmadığı “ gerekçesi ile embriyo transferine alınamaz. Kaliteli embriyoların ise “boşa gitmemesi” için embriyo dondurma yapılmakta ve sağlık problemleri giderildiğinde “ yeniden enjekte edilebilir” halde saklanmaktadır. Sağlık gerekçesi ile embriyo dondurma yapılması haricinde de gebeliğin oluşması için 2-3 embriyo transferi yapıldığında “geriye kalan embriyoların” ileriki dönemde planlanacak gebelikler için saklanması da yine embriyo dondurma ile mümkün olacaktır.

    Embriyo Dondurma İşleminin Avantajları Nelerdir?

    Tüp bebek tedavisi uygulamaları arasında yer alan embriyo dondurma, çeşitli avantajlara sahiptir. Çiftin gebelik şansını arttıran tüp bebek tedavilerinde “kaliteli embriyo elde edilmesi” her zaman mümkün olamayabilir. Bu nedenle, tüp bebek tedavisinde “yüksek başarı için” kaliteli embriyolar, daha sonra kullanılmak üzere dondurulabilir.

    Polistik over sendromuna sahip kişilerde ise embriyo dondurması yapılması çok önemlidir. Zira, PCOS yani polistik over hastalarında “OHSS” tedavi edildiğinde, “kaliteli embriyolar” ile gebelik sağlanabilmektedir.

    Kanser tedavisi yada radyoterapi öncesinde ise embriyo dondurma işlemi sık sık yapılmaktadır.

    Embriyolar Nasıl Dondurulur?

    Teknolojinin gelişmesiyle birlikte “embriyolar” artık her evrede dondurulabilmektedir. Embriyo hücresinin koruyucu bir sıvıyla karıştırılmasından sonra plastik tüp yâda cam ampüllere yerleştirilmesi ile yapılan embriyo dondurma işlemi, -196 derecede sıvı nitrojenli ortamda gerçekleştirilir.

    Çözülen Embriyolar Nasıl Transfer Edilir?

    Embriyoların çözülmesi için anne adayının endometriumunun uygun olması şartı aranır. Doğal siklusun beklenmesi yâda östrojen hormonu ile siklusun sağlanması aşamalarından sonra, endometriumun kalınlaşması sağlanır. Yumurtlamadan 2-3 gün sonra transfer işleminden önce E2,LH ve progesteron hormonlarına bakılır ve eğer ki tüm koşullar uygun ise embriyolar çözülür ve rahme yerleştirilir.

    Dondurulmuş olan embriyonun çözümlenmesi ise; sıvı nitrojenden çıkarılması ve daha sonra oda sıcaklığında çözülmesini beklemek ile sağlanır. Özel bir kültür ortamına alınan embriyolar, inkübatör adı verilen özel alanlara koyulur ve incelenir. Embriyoda hiçbir problem görülmez ve kaliteli olduğu tespit edilir ise “yeniden rahme yerleştirilmek üzere” transfer işlemleri başlatılır.

    Randevu Alın!
    Bize Ulaşın
    Yol Tarifi